Szemöldök tetoválás

A helyesen megformázott szemöldökkel gyönyörű keretet tudunk adni az arcnak, valamint nagyíthatjuk a szemeket is, ezért óriási hangsúlyt kell fektetni a formai megtervezésre, hiszen a túlzott erős vonalak, a helytelenül megválasztott sokszor túl sötét színek, markáns groteszk eredményt kölcsönözhetnek a vendég arcának. A célunk pedig nem ez, hanem a meglevő szemöldökív enyhe hangsúlyozása, vagy a hiányzó részének pótlása az optimális formára, így tökéletesítve az arc szépségét.

Szemöldökünk tetoválásához több technika áll rendelékezésünkre, és nyugodtam állíthatom, minden szemöldök problémával küzdő hölgy megtalálhatja magának a legmegfelelőbb megoldást.

A legtöbbször alkalmazott eljárás a satíros szemöldök, itt a berajzolt forma keretét egyszerűen kitöltögetjük megfelelő mozdulatokkal. Így egy egybefüggő látványos szemöldökformát kapunk.

A manapság oly divatos szálazós technika egy lágyabb, finomabb eredményt ad. Ennek lényege, hogy az eredeti szemöldök szálak dőlési irányának megfelelően szálakkal sűrítjük a meglevő szemöldököt. Így az összhatás természetes lesz. Azoknak a vendégeknek ajánlom, akik szemöldökfestéshez hasonló eredményt szeretnének.

Vannak olyan esetek, amikor hiányzik a teljes szemöldök, ez előfordulhat régi rossz szemöldökszedési szokásból kifolyólag, baleset következményeként, de egyszerűen a kor előrehaladtával is kikophat a szőrzet. Ilyenkor ajánlhatjuk a hagyományos satíros, vagy a még teljesen újdonságnak számító 3D technikát.

A 3D technika lényege a szálak dőlésének összességén, illetve színük összetételén alapszik. Akár 2-3 féle színből is készülhet, és megtévesztésig hasonlít az eredeti szemöldök látványához. Fontos tudni, hogy a régi megszürkült, lilás tetoválások frissítése többszínű szálazással kicsit bonyolultabb – hiszen a meglévő alapszínben a világosabb új színek nagy eséllyel elnyelődnek, de sötétebb árnyalatok használata már sikerrel alkalmazható.

Ilyenkor bízzunk meg a szakember színválasztásában, mert a színelméleti tudás ismeretében Ő tudja milyen színeket érdemes a meglévő tetoválásba injektálni, melyek fognak benne szépen látszódni. Összhatásként, egy az eredeti szemöldökhöz hasonló végeredményt kapunk. Amit fontos tudni még erről a technikáról, mivel természetes hatásra törekszünk és a tetovált szálakon pont ezért maximum kétszer tudunk áthaladni a tetováló tűvel, ezért kevesebb pigmentet tudunk bejuttatni a bőrbe, mint pl.: satíros szemöldöknél. Ezért a tartósságát nem 3-5 év, hanem kb. 1 – 1,5 évre tervezhetjük, ezután valószínűleg szükséges lesz a szín felfrissítése.


Sminktetoválás Centrum. Szemöldök tetoválás. Satíros szemöldök, szálazós és 3d technika