Száj tetoválás

Az arcunkon nagyon meghatározó és látványos egy szép száj. A nők ezért is hangsúlyozzák a szájukat rúzzsal vagy szájfénnyel, de ha szeretnénk kiemelni szánkat egy tartós sminktetoválással, akkor természetesen erre is több lehetőség közül választhatunk. Ezekből a lehetőségekből mindig azt kell kiválasztani, ami a száj és az arc harmóniájához a legjobban illik, külön figyelmet fordítva arra, hogy a forma mellett a szín is hangsúlyt adjon a szánknak.

A szájkontúr készítésekor a száj formáját emeljük ki, olyan esetekben, amikor a száj formája tökéletes és ezzel a kontúrral hangsúlyosabbá tehetjük. A kontúr vonallal óvatosan kell bánnunk, mert a nem megfelelő szín kiválasztása esetén a vendég nem egy formai kiemeléshez jut, hanem –biztos láttunk már ilyet- elcsúfítja a száját és arca elveszti bájosságát.

A szájkontúrt fél satírral akkor javasolom, amikor túl vékony, szabálytalan szélű a szájalap, és a kívánt forma kontúrja jóval meghaladja azt, satírral kell kitöltenünk a szabad részeket. Azok a hölgyek akik természetesebb rúzsos hatást szeretnének, szintén a fél satíros megoldást választhatják. Ilyenkor a kontúr elkészülte után a száj feléig haladva fokozatosan halványodik a satír és szinte beleolvad a száj hús színében, Az összhatás igazán pompás lesz, a szánk visszafogottan rúzsos hatású lesz.

Akik pedig egy mindig tökéletesen rúzsozott, erőteljesebb, látványosabb végeredményben gondolkoznak, nekik ajánlom a teljes satírt. Ebben az esetben a kontúrtól befelé a teljes szájfelületet pigmentáljuk, így teljesen rúzsozott hatást kapunk. Amire nagyon figyelnünk kell ebben az esetben is, az a megfelelő színárnyalat kiválasztása és a kontúr vastagságának megtervezése. Míg régebben a vastagabb kontúrozás és sötétebb színek használata volt a divat, manapság a natúr, lágyabb tetoválások hódítanak. A finom vékony kontírozás mellett natúr szájhús színek, melyek mályvás – korallos árnyalatokban pompáznak.

Ha akarjuk, egy átlátszó szájfénnyel még káprázatosabbá tehetjük az elkészült szájtetoválásunkat, és ne felejtsük el, ennek feltételéhez már tükörre sincs szükségünk, hiszen a meglévő színalap már adott.